50min
15min příprava
35min vaření
488 kJ
energetická hodnota na 100g
135 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky3g sacharidy12g bílkoviny
Filé s velmi jednoduchou omáčkou.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
800 g
filé tresky
6 lžic
citrónové šťávy
5 špetek
soli
4 špetky
čerstvě mletého pepře
3 lžíce
oleje
200 ml
smetany 33%
1/2 svazku
kopru
1 lžička
cukru
1 lžíce
octa
1 lžíce
kukuřičného škrobu
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C.
Do zapékací misky dejte naporcované rybí filé, osolte, opepřete, pokapejte olejem, citrónovou šťávou a pečte v troubě 25 minut. Během pečení rybu otočte, pokud je potřeba podlijte malým množstvím vody.
V menším hrnci zahřejte smetanu, přidejte ve 2 lžících vody rozmíchaný škrob a smetanu přiveďte k varu. Dochuťte solí, cukrem, octem, přidejte nakrájený kopr a promíchejte.
Rybu podávejte přelitou omáčkou.