Prostreno.cz

Ryba s koprovou omáčkou

Filé s velmi jednoduchou omáčkou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 499 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g filé tresky
  • 6 lžic citrónové šťávy
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 200 ml smetany 33%
  • 1/2 svazku kopru
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Do zapékací misky dejte naporcované rybí filé, osolte, opepřete, pokapejte olejem, citrónovou šťávou a pečte v troubě 25 minut. Během pečení rybu otočte, pokud je potřeba podlijte malým množstvím vody.
  3. V menším hrnci zahřejte smetanu, přidejte ve 2 lžících vody rozmíchaný škrob a smetanu přiveďte k varu. Dochuťte solí, cukrem, octem, přidejte nakrájený kopr a promíchejte.
  4. Rybu podávejte přelitou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s koprovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat