Prostreno.cz

Pečená ryba s ořechy

Ryba patří nejen na vánoční stůl.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1232 kJ / 294 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy19g
tuky20g

Ingredience na

  • 4 porce rybího filé
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 4 špetky soli
  • 1 lžička nahrubo mletého černého pepře
  • 3 snítky čerstvého kopru
  • 1 miska hladké mouky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g másla
  • 1 ks cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 50 g rozinek
  • 100 g nasekaných lískových ořechů
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 80 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 150 g hrubě nasekaných lískových ořechů - na posypání

Postup přípravy

  1. Omyté filé pokapejte citrónovou šťávou a na chladném místě nechte 20 minut odležet.
  2. Pak filé osolte, opepřete, posypte jemně nasekaným koprem a obalte v hladké mouce.
  3. Na 4 lžících rozehřátého oleje filé opečte z obou stran, dejte do pekáčku, obložte plátky másla, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 20 minut.
  4. Na 2 lžících másla orestujte cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte jemně nakrájený celer, rozinky, ořechy a krátce orestujte. Zakápněte octem, zalijte vývarem a smetanou, ve které rozmíchejte lžičku škrobové moučky, přidejte med a při mírné teplotě vařte deset minut.
  5. Na talíř dejte omáčku, na omáčku položte filé a posypte oříšky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená ryba s ořechy

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat