Prostreno.cz

Drůbeží játra na třešních

Flambovaná játra s třešněmi.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 318 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky2g

Ingredience na

  • 400 g drůbežích jater
  • 1 ks cibule - nakrájené na tenké plátky
  • 80 ml vodky
  • 20 ks vypeckovaných třešní
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Na pánvi s olejem orestujte cibuli, přidejte očištěná játra a za stálého míchání restujte 5 minut.
  2. Přidejte nakrájené třešně, nasekaný tymián a restujte 2 minuty.
  3. Zalijte vodkou a flambujte.
  4. Játra osolte, opepřete a podávejte s bramborovou kaší.

TIP:

Alkohol nikdy nenalévejte na pokrm přímo z lahve! Výpary by se totiž mohly dostat zpět do lahve a ta by vám mohla v ruce prasknout, dobré je alkohol před použitím mírně zahřát.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,84g
  • Sacharidy:

    114,00g
    • Cukry:

      25,90g
  • Tuky:

    188,74g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 76 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí játra na česneku

(7 hlasů)
30min
715 kJ

Ražničí s drůbežími játry

(12 hlasů)
45min
416 kJ

Kuřecí játra s jablky a rýží

(9 hlasů)
50min
967 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Drůbeží játra na třešních

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat