Prostreno.cz

Ratatouille

Zeleninová pánev.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 230 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 ks velkých lilků
  • 4 ks malé cukety
  • 2 ks červené nebo žluté papriky
  • 4 ks velkých zralých rajčat
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks velké cibule - oloupané a nakrájené na jemné klínky
  • 3-4 stroužku česneku - oloupaných a rozdrcených
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájejte na kousky velké asi 1,5 cm.
  2. Papriky od stopky dolů oloupejte pomocí škrabky na brambory, odstraňte jaderník a drobně je nakrájejte.
  3. Na silnostěnné pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje, vložte lilek a opékejte ze všech stran pět minut, až zvláční a zezlátne.
  4. Vyjměte, přidejte lžíci oleje a asi pět minut smažte cuketu. Vyjměte a totéž zopakujte s paprikami. Zeleninu opékejte jen krátce, aby neztratila barvu a křehkost.
  5. Cibuli smažte pět minut, přidejte česnek a po minutě vmíchejte ocet, cukr a koření, rajčata a část lístků bazalky, přisypte všechnu zeleninu, podle chuti osolte a opepřete a ještě asi pět minut smažte.
  6. Podávejte posypané zbylou bazalkou, nejlépe s křupavou bagetou.

TIP:

Můžete přidat podušené čerstvé houby a lžíci kaparů.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ratatouille

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat