Prostreno.cz

Rychlé okurkové řezy

Okurkové řezy v rýžovém octě.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 55min

    45min příprava

    10min vaření

  • 331 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy18g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Okurky umyjte a osušte.
  2. Ostrým nožem, nebo škrabkou okurky nakrájejte na tenké plátky ,posypte solí, promíchejte a dejte do cedníku. Okurky nechte minimálně 30 minut stát.
  3. Pak okurky propláchněte vodou a nechte dobře okapat.
  4. Okurky naskládejte do litrové sklenice.
  5. Do hrnce dejte všechny suroviny na nálev, míchejte, aby se rozpustil cukr a přiveďte k varu. Odstraňte z tepla a nechte vychladnout.
  6. Vychladlým nálevem zalijte okurky ve sklenici. Přikryjte víčkem a nechte 24 hodin v chladu. V lednici vydrží okurky po dobu asi 2 týdnů.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,73g
  • Sacharidy:

    361,05g
    • Cukry:

      116,00g
  • Tuky:

    73,98g
  • Vláknina:

    120,00g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Nakládané citróny

(12 hlasů)
30min
554 kJ

Nakládaná dýně

(9 hlasů)
60min
672 kJ

Nakládané papriky

(13 hlasů)
35min
130 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rychlé okurkové řezy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat