Prostreno.cz

Pečená ryba s citrónovou kůrou

Recept na jednoduchou přípravu ryby.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 45min

    1h a 15min příprava

    30min vaření

  • 426 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 1200 g ryby - např. pstruh
  • 6 špetek soli
  • 2 ks cibule
  • 100 g másla
  • 150 ml světlého piva
  • 3 lžíce citrónové kůry
  • 1 lžíce kmínu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Rybu umyjte, prosolte a nechte hodinu odležet, pak okmínujte a opepřete.
  2. Na rozehřátém másle opečte ryby a nadrobno nakrájenou cibuli, podlijte pivem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 30 minut.
  3. Před dopečením posypte nastrouhanou citrónovou kůrou a dopečte dozlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,53g
  • Sacharidy:

    133,01g
    • Cukry:

      12,82g
  • Tuky:

    101,05g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená ryba s citrónovou kůrou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat