Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Smažený sumec

lanvin
12hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

422 kJ

energetická hodnota na 100g

180 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky12g sacharidy10g bílkoviny

Obalovaná ryba pečená v troubě.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g filetů sumce - nakrájených na 4 porce
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 hrnek strouhanky Panko
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 4 ks bílků
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce másla - na vymazání zapékací misky
  • Na ozdobu
  • 4 plátky citrónu
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  • Porce ryby pokapejte citrónovou šťávou, osolte a opepřete. Strouhanku promíchejte se sušeným česnekem a mletou paprikou.
  • Z bílku vyšlehejte tuhý sníh.
  • Rybu obalte ve sněhu z bílků a pak v připravené strouhance.
  • Filety uložte do menší, máslem vymazané zapékací misky.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 30 minut, při pečení ryby otočte.
TIP:

Strouhanku Panko můžete nahradit klasickou strouhankou.

Perník s jablky

Perník s jablky

1h a 10min 1001kJ 90 Kč
Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

2h a 50min 973kJ 290 Kč

Podobné recepty

Treska s pomerančovým máslem

Treska s pomerančovým máslem

10 hlasů
2h a 30min 832 kJ 78 Kč
Platýz s citronovým přelivem

Platýz s citronovým přelivem

7 hlasů
45min 861 kJ 137 Kč
Rybí filet s karotkou

Rybí filet s karotkou

7 hlasů
1h a 20min 648 kJ 150 Kč
Filety ze sumce

Filety ze sumce

10 hlasů
1h a 10min 348 kJ 300 Kč
Filety z okouna

Filety z okouna

9 hlasů
40min 742 kJ 180 Kč
Rybí filety s citrónovou kůrou

Rybí filety s citrónovou kůrou

7 hlasů
40min 436 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření