Prostreno.cz

Rybí filet s karotkou

Rybí filé s karotkou pečenou v alobalu.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 647 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Dlouhý pruh alobalu přeložte na polovinu. Položte ho na plech a nechte část přesahovat. Do středu naskládejte očištěnou karotku, na ni kousky másla (50 g). Okořeňte drceným kmínem, špetkou solí, špetkou pepře a posypte lístky tymiánu a rozmarýnu. Alobal po stranách zvedněte nahoru, přilijte bílé víno a alobal pečlivě uzavřete do balíčku. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut.
  2. Mezitím filety potřete kořením na ryby, podle chuti osolte a opepřete. Těsně před tím, než se karotka dopeče, rozehřejte na pánvi zbytek másla a 2 lžíce olivového oleje a filety opečte po obou stranách. Pak je nechte v pánvi a potřete je nasekanou snítkou šalvěje promíchanou s olivovým olejem.
  3. Upečené karotky rozdělte na talíře a na ně poskládejte opečené filety.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rybí filet s karotkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat