Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rybí filet s karotkou

lanvin
7hlasů
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

611 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky4g sacharidy7g bílkoviny

Rybí filé s karotkou pečenou v alobalu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks filetů z bílé ryby - mořská štika apod.
  • 500 g karotky - stejně velké
  • 100 g másla
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 4 špetky soli
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka šalvěje
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžička koření na ryby
  • 5 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  • Dlouhý pruh alobalu přeložte na polovinu. Položte ho na plech a nechte část přesahovat. Do středu naskládejte očištěnou karotku, na ni kousky másla (50 g). Okořeňte drceným kmínem, špetkou solí, špetkou pepře a posypte lístky tymiánu a rozmarýnu. Alobal po stranách zvedněte nahoru, přilijte bílé víno a alobal pečlivě uzavřete do balíčku. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut.
  • Mezitím filety potřete kořením na ryby, podle chuti osolte a opepřete. Těsně před tím, než se karotka dopeče, rozehřejte na pánvi zbytek másla a 2 lžíce olivového oleje a filety opečte po obou stranách. Pak je nechte v pánvi a potřete je nasekanou snítkou šalvěje promíchanou s olivovým olejem.
  • Upečené karotky rozdělte na talíře a na ně poskládejte opečené filety.
Švestkový koláč s mandlemi

Švestkový koláč s mandlemi

55min 801kJ 99 Kč

Podobné recepty

Pstruh s křenovou omáčkou

Pstruh s křenovou omáčkou

9 hlasů
55min 916 kJ 240 Kč
Tilapie s pomeranči

Tilapie s pomeranči

8 hlasů
45min 829 kJ 200 Kč
Pstruh na víně

Pstruh na víně

10 hlasů
50min 587 kJ 180 Kč
Kapr na olivách

Kapr na olivách

7 hlasů
50min 474 kJ 160 Kč
Treska s celerem a pórkem

Treska s celerem a pórkem

7 hlasů
35min 342 kJ 150 Kč
Rybí steaky s ančovičkou

Rybí steaky s ančovičkou

10 hlasů
40min 625 kJ 288 Kč

Články nejen o vaření