Prostreno.cz

Smažený sumec

Obalovaná ryba pečená v troubě.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 422 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy12g
tuky1g

Ingredience na

  • 800 g filetů sumce - nakrájených na 4 porce
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 hrnek strouhanky Panko
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 4 ks bílků
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce másla - na vymazání zapékací misky
  • Na ozdobu
  • 4 plátky citrónu
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Porce ryby pokapejte citrónovou šťávou, osolte a opepřete. Strouhanku promíchejte se sušeným česnekem a mletou paprikou.
  2. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh.
  3. Rybu obalte ve sněhu z bílků a pak v připravené strouhance.
  4. Filety uložte do menší, máslem vymazané zapékací misky.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 30 minut, při pečení ryby otočte.

TIP:

Strouhanku Panko můžete nahradit klasickou strouhankou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažený sumec

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat