Prostreno.cz

Restované hovězí maso s nektarinkou

Slavnostní oběd nebo večeře z hovězí svíčkové.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 660 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g hovězí svíčkové - nakrájené na plátky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks červené cibule - nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku - nakrájeného na plátky
  • 1 ks nektarinky - nakrájené na plátky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, kukuřičný škrob, černý pepř a 1 lžíci oleje. Přidejte hovězí plátky a promíchejte. Nechte marinovat přes noc v lednici.
  2. Rozehřejte velkou pánev s olejem, přidejte hovězí plátky s marinádou a při vysoké teplotě restujte 2 minuty. Maso vyndejte.
  3. Na stejnou pánev přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte 1 minutu.
  4. Přidejte plátky nektarinky a restujte další 1 minutu.
  5. Přidejte zpět hovězí maso ústřicovou omáčku a promíchejte. Hned podávejte, nejlépe s rýží.
  6. Podle chuti můžete lehce osolit.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restované hovězí maso s nektarinkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat