Prostreno.cz

Polévka z červeného zelí

Polévka s červeným zelím a jablky.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 252 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 ks jablek
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 300 g červeného zelí
  • 50 ml červeného vinného octa
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžičky citrónové šťávy
  • 150 g zakysané smetany
  • 4 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Dvě neoloupaná jablka nakrájejte na malé kostky, zelí nakrájejte na silnější nudličky, oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte jablka a restujte 3 minuty.
  3. Přidejte zelí a restujte 5 minut.
  4. Přidejte ocet a přiveďte vše k varu. Zalijte vývarem a vařte tak 15 minut.
  5. Mezitím oloupejte zbývající jablka, nastrouhejte je na hrubém struhadle do misky a pokapejte je citrónovou šťávou.
  6. Do hotové polévky vmíchejte 3/4 nastrouhaných jablek.
  7. Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany, snítkou kopru, ozdobené zbývajícími jablky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,04g
  • Sacharidy:

    118,59g
    • Cukry:

      26,00g
  • Tuky:

    106,86g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 60 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Artyčoková polévka

(9 hlasů)
40min
425 kJ

Polévka z červené řepy

(10 hlasů)
50min
92 kJ

Chřestový krém

(11 hlasů)
40min
271 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

verrca
03.06.2016
vivi11
17.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červeného zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat