Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka z červeného zelí

Mikeš
15hlasů
Hodnotit

40min

20min příprava

20min vaření

248 kJ

energetická hodnota na 100g

65 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky8g sacharidy1g bílkoviny

Polévka s červeným zelím a jablky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks jablek
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 300 g červeného zelí
  • 50 ml červeného vinného octa
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžičky citrónové šťávy
  • 150 g zakysané smetany
  • 4 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  • Dvě neoloupaná jablka nakrájejte na malé kostky, zelí nakrájejte na silnější nudličky, oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  • V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte jablka a restujte 3 minuty.
  • Přidejte zelí a restujte 5 minut.
  • Přidejte ocet a přiveďte vše k varu. Zalijte vývarem a vařte tak 15 minut.
  • Mezitím oloupejte zbývající jablka, nastrouhejte je na hrubém struhadle do misky a pokapejte je citrónovou šťávou.
  • Do hotové polévky vmíchejte 3/4 nastrouhaných jablek.
  • Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany, snítkou kopru, ozdobené zbývajícími jablky.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Artyčoková polévka

Artyčoková polévka

9 hlasů
40min 329 kJ 110 Kč
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

10 hlasů
50min 87 kJ 75 Kč
Chřestový krém

Chřestový krém

11 hlasů
40min 258 kJ 85 Kč
Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

10 hlasů
1h a 15min 336 kJ 70 Kč
Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

11 hlasů
60min 302 kJ 95 Kč
Krémová polévka z hrachových lusků

Krémová polévka z hrachových lusků

14 hlasů
50min 163 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření