Prostreno.cz

Polévka z červeného zelí

Polévka s červeným zelím a jablky.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 253 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 ks jablek
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 300 g červeného zelí
  • 50 ml červeného vinného octa
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžičky citrónové šťávy
  • 150 g zakysané smetany
  • 4 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Dvě neoloupaná jablka nakrájejte na malé kostky, zelí nakrájejte na silnější nudličky, oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte jablka a restujte 3 minuty.
  3. Přidejte zelí a restujte 5 minut.
  4. Přidejte ocet a přiveďte vše k varu. Zalijte vývarem a vařte tak 15 minut.
  5. Mezitím oloupejte zbývající jablka, nastrouhejte je na hrubém struhadle do misky a pokapejte je citrónovou šťávou.
  6. Do hotové polévky vmíchejte 3/4 nastrouhaných jablek.
  7. Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany, snítkou kopru, ozdobené zbývajícími jablky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červeného zelí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat