Prostreno.cz

Polévka z červené řepy

Recept na rychlou polévku z červené řepy.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 92 kJ / 22 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • 800 g řepy
  • 1/2 ks cibule
  • 2 ks brambor
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžíce oleje
  • 1,5 kostky bujonu
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžíce zázvoru - vymačkaného
  • 3 l vody
  • 50 ml mléka
  • 100 g zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Vařenou řepu a syrové brambory nakrájejte na malé kousky. Nakrájenou cibuli osmahněte na oleji a přidejte brambory s řepou. Zalijte trochou vody, přidejte sůl, příp. pepř a bujon a vařte do změknutí.
  2. Přidejte nastrouhanou kůru citronu. Na závěr rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu, trochu mléka na zjemnění a zázvor. Podávejte se zakysanou smetanou a kuličkami do polévky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,00g
  • Sacharidy:

    69,00g
    • Cukry:

      21,03g
  • Tuky:

    124,71g
  • Vláknina:

    9,50g

Aktivita pro spálení: 22 kcal

2

minut jízdy na kole

2

minut běhu

6

minut uklízení



Podobné recepty

Zeleninová polévka z „kostky“

(17 hlasů)
1h a 40min
456 kJ

Polévka z mražené zeleniny

(24 hlasů)
30min
142 kJ

Zeleninová polévka s pivem

(13 hlasů)
55min
405 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat