Prostreno.cz

Květákový salát

Salát z marinovaného květáku.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 25min

    1h a 15min příprava

    10min vaření

  • 232 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 hlávka květáku
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 lžička soli
  • 240 ml bílého vinného octa
  • 100 g pískového cukru
  • 150 ml vody
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Okurku nakrájejte na kostky, celer nakrájejte nadrobno, květák rozeberte na malé růžičky, zeleninu dejte do mísy posypte celerovou solí, promíchejte a nechte stát tak 1 hodinu, pak zeleninu propláchněte studenou vodou.
  2. Svařte ocet, cukr, vodu, a kurkumu, smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody a přidejte do směsi octa. Povařte za stálého mícháni přibližně 2 minuty.
  3. Takto připravenou směsí přelijte zeleninu a nechte zcela vychladnout, pak přikryjte a nechte alespoň 1 den uležet.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(16 hlasů)

Ovesná kaše

(16 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Květákový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat