Prostreno.cz

Omeleta s kozím sýrem

Vaječná omeleta se sýrem a fenyklem.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 616 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 1/2 ks čerstvé hlízy fenyklu
  • 1 ks malé cibule
  • 2 lžíce čerstvého kozího sýra
  • 2 ks vajec
  • 2-3 lžíce smetany
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibuli a očištěný, nakrájený fenykl orestujte na 2 lžících másla, poduste, až je fenykl měkký. Můžete přidat pár lžic vody.
  2. Podušený fenykl s cibulí vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  3. Vejce rozšlehejte se smetanou, osolte, opepřete a na stejné pánvi do které přidejte podle potřeby ještě lžíci másla, upečte omeletu.
  4. Na polovinu horké omelety dejte podušený fenykl, rozdrobený sýr a omeletu přeložte, prohřejte a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omeleta s kozím sýrem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat