Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Grilovaná ryba

sun
6hlasů
Hodnotit

55min

30min příprava

25min vaření

432 kJ

energetická hodnota na 100g

200 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky4g sacharidy3g bílkoviny

Ryba s citrónovou máslovou omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce rybího filé s kůží - á 200 g
  • 2 ks oloupané nakrájené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks drceného hřebíčku
  • 5 plátků citrónu
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička kayenského pepře
  • 3 špetky mletého koriandru
  • 4 snítky tymiánu - čerstvého, celé větvičky
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce kreolské koření
  • 200 ml bílého vína
  • 2 ks jemně nakrájené šalotky
  • 50 ml citrónové šťávy
  • 100 g másla
  • 2 špetky soli
  • 1 svazek pažitky
  • 200 ml smetany

Postup přípravy

  • Cibuli, nakrájený česnek, plátky citrónu, papriku, kayenský pepř, koriandr, tymián, kreolské koření, hřebíček a olivový olej dobře promíchejte. Do takto připravené marinády vložte porce ryby a nechte přes noc v lednici.
  • Na másle nechte zesklovatět šalotku, přilijte víno, smetanu a vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu. Podle chuti osolte, opatrně přidejte citrónovou šťávu a nakonec nasekanou pažitku, promíchejte a už nevařte.
  • Rybí filé grilujte z každé strany přibližně 5 minut. Rybu podávejte s omáčkou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Grilovaný mečoun

Grilovaný mečoun

8 hlasů
30min 551 kJ 280 Kč
Ryba s pórkem a cuketou

Ryba s pórkem a cuketou

6 hlasů
35min 699 kJ 220 Kč
Ryba se zázvorem

Ryba se zázvorem

6 hlasů
40min 372 kJ 260 Kč
Pražma pečená s cherry rajčaty

Pražma pečená s cherry rajčaty

4 hlasy
1h a 25min 338 kJ 160 Kč
Filé s barevnou zeleninou

Filé s barevnou zeleninou

9 hlasů
45min 482 kJ 95 Kč
Makrela s angreštovou omáčkou

Makrela s angreštovou omáčkou

9 hlasů
55min 377 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření