Prostreno.cz

Špenátová polévka s parmezánem a krutony

Recept z pořadu Když vaří táta - zdravá zeleninová krémová polévka zahřeje a zasytí.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 362 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 balení mražených špenátových listů - obsahuje 4 kostky
  • 1 ks pórku
  • 50 ml olivového oleje
  • 200 ml smetany na vaření
  • 80 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 špetka soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka.
  2. Do širšího hrnce dejte olej a pórek na něm orestujte.
  3. Přidejte litr zeleninového vývaru a nechte ho pár minut provařit.
  4. Do vývaru přidejte 4 kostky mražených špenátových listů a opět krátce povařte.
  5. Polévku sundejte z plamene a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.
  6. Přidejte smetanu, dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, promíchejte, osolte, opepřete a ještě tři minuty provařte.
  7. Hotovou polévku podávejte ozdobenou čerstvě nastrouhaným parmezánem a osmaženými kostičkami chleba.nm




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s parmezánem a krutony

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat