Prostreno.cz

Ranní toast s vejcem a rukolou

Snídaně se ztracenými vejci.

Ohodnotit
(18 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 794 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy21g
tuky7g

Ingredience na

  • 6 plátků bagety
  • 200 ml mléka
  • 3 ks vajec
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžičky červeného vinného octa
  • 2 hrsti rukoly
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Malou zapékací misku vymažte máslem a do misky uložte plátky bagety.
  3. Metlou našlehejte mléko, 1 vejce, 2 špetky soli a pepře, bagety zalijte a posypte je sýrem, nechte stát 15 až 30 minut.
  4. Pak misku vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 až 25 minut.
  5. V dostatečném množství vody se 2 lžičkami vinného octa uvařte 2 ztracená vejce.
  6. Mezitím promíchejte rukolu se 2 lžičkami octa, 1 lžíci oleje a špetkou soli.
  7. Zapečené bagety rozdělte na dva talíře, přidejte uvařená vejce a ochucenou rukolu. Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,90g
  • Sacharidy:

    130,26g
    • Cukry:

      16,84g
  • Tuky:

    226,30g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 189 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Míchaná vejce k snídani

(21 hlasů)
40min
678 kJ

Míchaná vejce s lososem

(15 hlasů)
25min
865 kJ

Míchaná vejce s celerem

(12 hlasů)
35min
612 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ranní toast s vejcem a rukolou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat