Prostreno.cz

Francouzský toust s Cranberry omáčkou

Toasty k snídani, nebo svačině.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 1154 kJ / 275 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy41g
tuky8g

Ingredience na

  • 250 g bagety - nejlépe den staré
  • 2 ks vajec
  • 80 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 5 lžic másla
  • 2 lžíce hnědého cukru - na posypání
  • Na omáčku
  • 1 ks bio citrónu - kůra i šťáva
  • 4 lžíce brusinkové marmelády
  • 1-2 lžíce brusinkového nektaru
  • 50 g sušených Cranberries

Postup přípravy

  1. Bagetu nakrájejte na zkosené krajíce.
  2. V hlubokém talíři smíchejte vejce s mlékem a vanilkovým cukrem.
  3. Do směsi postupně namáčejte plátky bagety a opékejte ve větší pánvi na másle dozlatova.
  4. Na omáčku smíchejte všechny přísady v malém rendlíku a nechte přejít varem.
  5. Opečené plátky francouzských toustů posypte cukrem a podávejte s Cranberry omáčkou.

TIP:

Cranberry marmeládu si můžete připravit také sami. Potřebujete k tomu sáček čerstvých Cranberries (342 g), šťávu z jednoho pomeranče, 200 g želírovacího cukru (2:1) a pokrájený vanilkový lusk. Vše smíchejte v hrnci, nechte pár hodin nasáknout a pak za stálého míchání přiveďte k varu a nechte zprudka vařit asi 3 minuty. Okamžitě přelijte do čistých sklenic se šroubovacím víčkem. Sklenice uzavřete a položte na pár minut na pracovní plochu víčkem vzhůru.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Francouzský toust s Cranberry omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat