Prostreno.cz

Piškotová roláda s bílou čokoládou

Hebká, vláčná a slavnostní roláda plněná povidly.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    40min příprava

    20min vaření

  • 1055 kJ / 252 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy25g
tuky11g

Ingredience na

  • 5 ks vajec
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 ks citrónu - kůra a šťáva
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kokosu - nebo jemné strouhanky
  • Na náplň
  • 100-120 g povidel
  • Na ozdobu
  • 50 g tmavé čokolády
  • Na polevu
  • 200 g bílé čokolády
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Na těsto nejprve utřete žloutky s cukrem do pěny.
  2. Zatřete k nim pět lžic mouky a prášek do pečiva, pak citrónovou šťávu, citrónovou kůru a olej.
  3. V jiné míse vyšlehejte bílky na tuhý sníh. Spolu se lžíci mouky sníh zatřete k těstu.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Na plech položte pečicí papír a vysypte ho kokosem nebo strouhankou, případně jenom moukou.
  6. Naneste na něj těsto, rozetřete ho na vrstvu vysokou zhruba centimetr, vložte do trouby a pečte zhruba dvacet minut. Hotový piškotový plát by měl být na dotek pružný.
  7. Nechte ho chvíli vychladnout a pak ho pomocí utěrky i s pečicím papírem stočte.
  8. Na polevu rozehřejte rozlámanou čokoládu s máslem.
  9. Vychladlou roládu potřete povidly, stočte, potřete bílou čokoládou a ozdobte tmavou čokoládou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Piškotová roláda s bílou čokoládou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat