Prostreno.cz

Smažená zelenina

Malé zeleninové kousky obalené těstem a do křupava usmažené.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 613 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg různých druhů zeleniny - brambory, květák, baklažán, červená nebo zelená paprika, mrkev, tykev atd..
  • 150 g cizrnové mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 ml vody
  • 120 ml oleje na smažení

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky přibližně velikosti sousta.
  2. Mouku, jedlou sodu, kurkumu, papriku, koriandr a sůl dejte do misky a dobře promíchejte. Postupně přilévejte vodu a smíchejte, až vznikne těstíčko.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej.
  4. Několik kousků zeleniny osušte a namočte do těsta.
  5. Smažte na rozpáleném oleji vždy pár kousků naráz, asi pět minut dokud nejsou dobře propečené a křupavé.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažená zelenina

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat