Prostreno.cz

Zeleninový vývar se špenátem

Zeleninový vývar se špenátem je skvělou volbou pro dny, kdy nemáte moc času, ale přesto si chcete dopřát něco teplého a výživného. Tato jednoduchá, ale chutná polévka je hotová během pár minut a příjemně zahřeje i zasytí.

02.02.2014 sun
25min

10min příprava

15min vaření

106 kJ / 25 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vývar přiveďte k varu, přidejte špenát, sezamová semínka, nakrájenou jarní cibulku a 10 minut povařte.
  2. Do polévky vložte na kostičky nakrájený sýr, nechte projít varem a hned podávejte.

TIP:

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky. Stejně jako sójová omáčka i miso se liší podle fermentace a délky zrání a může být světlé, tmavé, hladké nebo hrubé. Obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje, vitaminy, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,72 g
  • Sacharidy:

    35,56 g
    • Cukry:

      8,80 g
  • Tuky:

    13,78 g
  • Vláknina:

    12,39 g

Aktivita pro spálení:

71 kcal
8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí vývar

(12 hlasů)
60min
437 kJ

Silný kuřecí vývar

(18 hlasů)
40min
124 kJ

Vývar z hovězí oháňky

(16 hlasů)
2h a 35min
238 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový vývar se špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba