Prostreno.cz

Králík na žampionech

Králík dušený na víně se žampióny.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 535 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 ks naporcovaného králíka
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g žampiónů
  • 250 ml bílého vína
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte kousky králíka, posypte paprikou, osolte, opepřete a maso opečte ze všech stran.
  2. Podlijte vínem a duste doměkka.
  3. Patnáct minut před koncem dušení přidejte nakrájené žampiony a snítky rozmarýnu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na žampionech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat