Prostreno.cz

Roláda z králíka

Králík provoněný šalvějí a rozmarýnem.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 2h a 30min

    40min příprava

    1h a 50min vaření

  • 659 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy13g
tuky8g

Ingredience na

  • 750-1000 g vykostěného králíka
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 200 ml bílého vína
  • 1 snítka šalvěje
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 lžička semínek fenyklu
  • 2 ks bobkového listu
  • 40 ml oleje
  • 4 špetky hrubé soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na omáčku
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy

  1. Králíka trochu nařežte a naklepejte, aby vznikla stejně tlustá vrstva masa.
  2. Rozmarýn, fenykl, šalvěj a česnek nasekejte na jemno, přidejte sůl a promíchejte. Králičí maso potřete olejem a posypte bylinkovou směsí. Bylinky přikryjte plátky slaniny a vše zabalte do rolády.
  3. Roládu převážte potravinovým provázkem a ze všech stran orestujte na olivovém oleji. Přilijte bílé víno, po vypaření alkoholu zalijte sklenkou vody a nechte pod pokličkou dusit alespoň hodinu.
  4. Po uplynulé době maso vyndejte, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou fondo bruno, podávejte například s pečivem nebo s bramborami.
  5. Fondo bruno – králičí kosti opečte s mrkví, řapíkatým celerem a cibulí v troubě, potom vše dejte na pánev a orestujte na olivovém oleji, přidejte rajčatový koncentrát a zalijte hovězím vývarem, pomalu duste a redukujte do husté omáčky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Roláda z králíka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat