Prostreno.cz

Rýžový pudink

Rýžový pudink s dýni zázvorem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 733 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy14g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg dýně hokaido
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 150 g krystalového cukru
  • 1 hrnek rýže
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 a 1/2 hrnku mléka
  • 6 ks žloutků
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 šálek mléka
  • 1/4 šálku jemně nasekaného kandovaného zázvoru

Postup přípravy

  1. Dýni nakrájejte na klínky, uložte na plech s pečicím papírem, každý kousek potřete máslem a posypte cukrem.
  2. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně hodinu.
  3. Upečenou dýni rozmixujte.
  4. Mezitím uvařte v osoleném mléce rýži.
  5. V míse rozšlehejte žloutky, přidejte vanilkovou esenci, zázvor, rozmixovanou dýni a šálek mléka.
  6. Přidejte rýži, promíchejte a směs nalijte do zapékací misky.
  7. Misku vložte do vodní lázně a pečte v troubě přibližně 1 hodinu.
  8. Pudink posypte cukrem a hořákem na flambování nechte cukr zkaramelizovat.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,80g
  • Sacharidy:

    277,79g
    • Cukry:

      191,80g
  • Tuky:

    215,70g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Pečený švestkový puding

(15 hlasů)
35min
514 kJ

Rýžový dezert

(17 hlasů)
25min
562 kJ

Rýžový dezert s granátovým jablkem

(15 hlasů)
40min
580 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

hedvika
17.06.2016
verrca
22.05.2016
hedvika
04.05.2016
hedvika
23.04.2016
hedvika
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžový pudink

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat