Prostreno.cz

Ryba s houbami

Pečená ryba s žampióny.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce ryby á 200 g - sumec, štika, losos aj. dle vlastní chuti
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého černého pepře
  • 8 lžic extra panenského olivového oleje
  • 8 ks středně velkých žampiónů - nakrájených
  • 2 ks šalotky - jemně nasekané
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky celozrnné hořčice
  • 2 lžíce pažitky - nasekané
  • 2 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
  • 2 svazky rukoly

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Ryby ochuťte solí a pepřem.
  3. Na 2 lžících olivového oleje ve velké pánvi opečte ryby dozlatova, asi 3 minuty z každé strany. Ryby přeložte na plech s pečícím papírem a pečte dalších 10 minut.
  4. Pánev vytřete papírovým ubrouskem, přidejte 3 lžíce oleje, houby a bez míchání pečte, asi 1 minutu.
  5. Zamíchejte a duste dalších 5 minut.
  6. Přidejte šalotku a duste 4 minuty.
  7. Přidejte 2 lžíce octa, hořčici, míchejte a přiveďte k varu.
  8. Nakonec vmíchejte pažitku, petrželku a odstavte z ohně.
  9. Rukolu zakápněte zbývajícím olejem, octem, osolte, opepřete a promíchejte.
  10. Na talíře dejte porce ryby, přidejte houby, rukolu a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,29g
  • Sacharidy:

    106,78g
    • Cukry:

      20,20g
  • Tuky:

    112,07g
  • Vláknina:

    35,72g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba v parmské šunce

(8 hlasů)
40min
212 kJ

Tuňák s petrželkou a brambory

(6 hlasů)
2h a 50min
598 kJ

Pečená treska s koprovou omáčkou

(5 hlasů)
45min
833 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat