Prostreno.cz

Tuňák s petrželkou a brambory

Ryba pečená v troubě s křupavými brambory.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 50min

    2h a 20min příprava

    30min vaření

  • 598 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg ryby - tuňák, hejk, treska apod.
  • 1 ks citrónu
  • 100 ml oleje na smažení brambor
  • 600 g brambor
  • Na marinádu
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 1 ks velké cibule
  • 3 lžíce octa
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku vložte do mísy, přidejte extra panenský olivový olej, ocet, sůl, pepř a vše prošlehejte metličkou.
  2. Do marinády vložte rybu a nechte 2 hodiny marinovat.
  3. Pak rybu i s marinádou dejte do pekáčku, posypte strouhanou citrónovou kůrou a pokapejte citrónovou šťávou.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25-30 minut.
  5. Mezitím nakrájejte oloupané brambory na tenké plátky a opečte je v horkém oleji do křupava. Opečené nechte okapat na papírovém ubrousku.
  6. Pečenou rybu podávejte s brambory.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,60g
  • Sacharidy:

    107,60g
    • Cukry:

      12,73g
  • Tuky:

    204,11g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 143 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba s kurkumou a pečenými brambory

(3 hlasů)
1h a 15min
524 kJ

Ryba s koprovým přelivem

(5 hlasů)
55min
635 kJ

Grilovaný mečoun

(8 hlasů)
30min
633 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

verrca
29.05.2016
Anonym
13.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Tuňák s petrželkou a brambory

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat