Prostreno.cz

Kuře pečené na slanině a bramborách

Skvělý recept, kdy se spojí chuť pečeného kuřete s brambory a slaninou.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 682 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg kuřete
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 150 g másla
  • 1 palice česneku - neoloupaná a přepůlená
  • 150 g anglické slaniny - nakrájené na nudličky
  • 500 g brambor
  • 4 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Kuře omyjte, osušte a zvenku i zevnitř důkladně osolte, opepřete a položte do pekáčku.
  2. Rozpusťte tři lžíce másla a poté jím potřete celé kuře.
  3. Zbylé máslo nakrájejte na plátky a těmi obložte celé kuře.
  4. Podlijte vodou tak, aby jí bylo zhruba půl centimetru ode dna pekáčku, přidejte palici česneku a nakonec kuře zasypte anglickou slaninou.
  5. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C, během pečení podlévejte.
  6. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a po půlhodině je spolu se snítkami tymiánu přidejte ke kuřeti. Teplotu snižte na 180 °C a za stálého podlévání pečte přibližně hodinu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře pečené na slanině a bramborách

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat