Prostreno.cz

Hrášková polévka

Hrášková polévka s pancettou a sýrem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 606 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 plátky pancetty
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks pastináku
  • 50 g uzené slaniny bez kůže
  • 250 g hrášku
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 250 ml 12% smetany
  • 120 g sýra goudy - na kostičky nakrájeného
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Plátky pancetty rozložte na plech s pečicí folií a pečte asi 10 minut, nebo do křupava.
  3. Ve velkém hrnci na rozpuštěném másle orestujte nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a nakrájený pastinák.
  4. Přidejte kuřecí vývar a vařte 20 minut.
  5. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut.
  6. Vmíchejte smetanu a sýr, podle chuti opepřete a míchejte až se sýr roztaví.
  7. Podávejte s plátkem pancetty.

TIP:

Pancetta je označení pro italskou, slovinskou a chorvatskou slaninu. Pancetta je často asociována pouze s Itálií, ale vyrábí se také ve Španělsku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    116,16g
  • Sacharidy:

    128,50g
    • Cukry:

      27,14g
  • Tuky:

    213,50g
  • Vláknina:

    38,10g

Aktivita pro spálení: 144 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Voňavý hráškový krém s krutony

(40 hlasů)
35min
512 kJ

Hrášková polévka

(17 hlasů)
40min
211 kJ

Hrášková polévka s kuřecím masem

(12 hlasů)
40min
312 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrášková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat