Prostreno.cz

Šneci z kynutého těsta

Šneci se sýrem a anglickou slaninou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 30min

    60min příprava

    30min vaření

  • 1111 kJ / 265 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy25g
tuky14g

Ingredience na

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička pískového cukru
  • 1 lžička soli
  • 50 ml oleje
  • 1 kostka droždí
  • 400-450 ml mléka
  • 125 g Hery
  • 1 palice česneku
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 120 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 1 ks vejce
  • 120 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostičky

Postup přípravy

  1. Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Mouku prosejte, přidejte sůl, olej, vzešlý kvásek, a tolik vlažného mléka, aby vzniklo vláčné těsto. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte půl hodiny kynout.
  2. Heru rozetřete s česnekem, solí a paprikou dohladka, přidejte anglickou slaninu a sýr.
  3. Těsto rozdělte na 3 díly. Každý vyválejte na pomoučeném vále na tenký plát, ten potřete česnekovou pomazánkou se slaninou a sýrem a zaviňte do závinu, nakrájejte ho ostrým nožem na plátky, a ty přendejte na vymazaný plech, nechte je ještě chvilku kynout, potom každý kousek potřete rozšlehaným vejcem.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Šneci z kynutého těsta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat