Prostreno.cz

Polévka s nočky

Zeleninový vývar se špenátovými nočky.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 402 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,5 l silného zeleninového vývaru
  • 2 ks vajec
  • 100 g pšeničné krupice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst baby špenátu
  • 60 g anglické slaniny
  • 1 špetka soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibulku a slaninu, přidejte posekaný předem spařený špenát a nasekaný česnek, míchejte přibližně 3 minuty pak odstavte z ohně.
  2. K horkému špenátu rozklepněte vejce, osolte a důkladně promíchejte, postupně vmíchávejte pšeničnou krupici a petrželku. Vzniklé těsto nechte 15 minut přikryté odpočívat.
  3. Pomocí dvou lžic tvořte nočky a zavařte je do vývaru.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s nočky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat