Prostreno.cz

Čokoládová panna cotta

Lehký krém s čokoládou patří do kategorie "minimum práce, spousta radosti".

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 731 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy16g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 lžičky jemně mleté želatiny
  • 500 ml 40% smetany
  • 50 g moučkového cukru - prosetého
  • 100 g tmavé 60% čokolády - nalamané na kousky
  • K podávání
  • 200 g malin a borůvek
  • Na vymazání
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

  1. Dvě lžíce vody dejte do misky a rozmíchejte v ní želatinu. Nechte pět minut stát, nebo dokud želatina neabsorbuje vodu.
  2. Smetanu nalijte do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahřívejte, přidejte cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu.
  3. Sejměte z ohně, přidejte želatinu a míchejte, aby se vstřebala.
  4. Poté směs nalijte do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem.
  5. Dejte na 4–6 hodin ztuhnout do lednice.
  6. Deset minut před podáváním vyndejte panna cotty z lednice, vyklopte a ozdobte je malinami a borůvkami či jiným ovocem, které máte rádi.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čokoládová panna cotta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat