Prostreno.cz

Treska podávaná s vývarem

Pečená treska s vývarem a zeleninou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 419 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 720-800 g tresky - čerstvé, nebo mražené
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 l vývaru - kuřecího, rybího, nebo zeleninového
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • Na smažení
  • 80 ml oleje

Postup přípravy

  1. Na 4 lžících oleje orestujte nakrájenou cibuli, nakrájenou papriku, nakrájený celer a nasekaný česnek.
  2. Přidejte víno, tymián, vývar a vařte na silnějším ohni 10-15 minut.
  3. V hodně rozehřátém oleji opečte porce ryby, pečte zvolna přibližně 8-12 minut, ryby často otáčejte.
  4. Opečené ryby vyndejte děrovanou lžící a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  5. Ryby podávejte s připraveným vývarem ozdobené bylinkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,80g
  • Sacharidy:

    151,60g
    • Cukry:

      15,20g
  • Tuky:

    205,33g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s paprikou

(5 hlasů)
60min
368 kJ

Treska z pánve

(6 hlasů)
40min
490 kJ

Treska na fenyklu

(9 hlasů)
35min
277 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska podávaná s vývarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat