Prostreno.cz

Filé v žampionové omáčce

Dušené rybí filé s houbami a cibulí.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 2h a 45min

    2h a 15min příprava

    30min vaření

  • 438 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g rybího filé
  • 40 ml citrónové šťávy
  • 5 špetek soli
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 300 g žampionů
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 špetky mletého pepře
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml šlehačky
  • Na obalení
  • 4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Omyté filé pokapejte citrónovou šťávou a na dvě hodiny dejte na chladné místo.
  2. Pak filé osušte, osolte a obalte v mouce.
  3. Na rozehřátém másle orestujte nakrájenou cibuli a nakrájené houby, přidejte hořčici, vývar a smetanu, ve které rozmíchejte lžíci mouky, povařte 10 minut.
  4. Do omáčky vložte připravené rybí filé a duste na velmi mírném ohni 15 minut, podle chuti opepřete a dochuťte citrónovou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé v žampionové omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat