2h a 45min
2h a 15min příprava
30min vaření
434 kJ
energetická hodnota na 100g
160 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky6g sacharidy8g bílkoviny
Dušené rybí filé s houbami a cibulí.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
600 g
rybího filé
40 ml
citrónové šťávy
5 špetek
soli
2 ks
cibule
2 lžíce
másla
300 g
žampionů
1 lžička
dijonské hořčice
2 špetky
mletého pepře
100 ml
zeleninového vývaru
1 lžíce
hladké mouky
150 ml
šlehačky
Na obalení
4 lžíce
hladké mouky
Postup přípravy
Omyté filé pokapejte citrónovou šťávou a na dvě hodiny dejte na chladné místo.
Pak filé osušte, osolte a obalte v mouce.
Na rozehřátém másle orestujte nakrájenou cibuli a nakrájené houby, přidejte hořčici, vývar a smetanu, ve které rozmíchejte lžíci mouky, povařte 10 minut.
Do omáčky vložte připravené rybí filé a duste na velmi mírném ohni 15 minut, podle chuti opepřete a dochuťte citrónovou šťávou.