Prostreno.cz

Ledvinky v zeleninovém vývaru

Pokud máte rádi ledvinky, vyzkoušejte dušené s vínem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 4h a 15min

    4h a 0min příprava

    15min vaření

  • 614 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 g vepřových nebo telecích ledvinek
  • 1 ks větší cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml mléka - nebo bílého vína
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Ledvinky spařte horkou vodou, odstraníte blány, bílé žilky a močovody, propláchněte je pod studenou vodou a namočte do mléka, nebo bílého vína a na několik hodin uložte do chladničky, čímž se zbaví nepříjemného pachu.
  2. Ledvinky pak vyjměte, propláchněte je pod studenou vodou a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Ve WOKu na oleji zpěňte jemně pokrájenou cibuli, přidejte ledvinky, okořeňte tymiánem a po obou stranách je osmahněte, poprašte je nepatrně moukou, přidejte vývar, víno a ještě krátce poduste.
  4. Ledvinky nesmíte dusit příliš dlouho, aby neztvrdly. Ze stejného důvodu je také osolte až v samotném závěru, stejně jako játra.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,60g
  • Sacharidy:

    122,50g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    119,85g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 146 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí ledvinky na víně

(7 hlasů)
2h a 0min
685 kJ

Telecí játra s hlívou

(10 hlasů)
55min
839 kJ

Čerstvá jatýrka na šalvěji

(7 hlasů)
35min
377 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ledvinky v zeleninovém vývaru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat