Prostreno.cz

Ryba s celerovou omáčkou

Dušené porce ryby s bílou celerovou omáčkou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 571 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 kg candáta bez kůže
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks velké cibule
  • 200 ml smetany
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 80 ml sherry octa
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 ks semen koriandru
  • 2 lžičky šalvěje
  • 2 lžičky estragonu
  • 5 lžic oleje
  • 7 lžic másla
  • 1 hrst celerové natě - jemně nasekané
  • Na obalení
  • 80 g hladké mouky

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje a 3 lžících rozehřátého másla poduste 15 minut na plátky nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený celer.
  2. Přidejte ocet, jemně osolte, opepřete, promíchejte, přidejte smetanu a vařte 15 minut, pak omáčku rozmixujte. Do omáčky vmíchejte jemně nasekanou celerovou nať.
  3. Rybu nakrájejte na porce, osolte, opepřete, obalte v mouce a postupně zvolna opečte na 4 lžících másla se 3 lžícemi oleje s kořením.
  4. Podávejte s celerovou omáčkou a dušenou zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,52g
  • Sacharidy:

    351,50g
    • Cukry:

      21,20g
  • Tuky:

    254,05g
  • Vláknina:

    82,00g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Makrela s rozmarýnem

(10 hlasů)
40min
344 kJ

Makrela na čínském zelí

(10 hlasů)
45min
620 kJ

Plněný losos na víně

(13 hlasů)
45min
769 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

glady
12.05.2016
Anonym
09.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s celerovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat