Prostreno.cz

Ryba pečená v alobalu

Ryby pečená s citrónem a voňavým kořením.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 890 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg lososa
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička drcených hořčičných semínek
  • 2 ks zelené cibulky - jemně nasekané
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 1/4 lžičky mleté kurkumy
  • 1 ks citronu
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Uřízněte dva stejně velké kusy alobalu - dostatečně velké, aby se dala do alobalu dobře zabalit ryba.
  2. Opláchnutého a osušeného lososa nařízněte několikrát do hloubky (až na kost) ostrým nožem.
  3. Máslo, hořčičné semínko, jemně nakrájenou cibuli, sůl, česnek, kari a kurkumu prošlehejte metličkou.
  4. Takto připraveným máslem potřete rybu na povrchu i zevnitř.
  5. Rybu položte na alobal. Nahoru i dovnitř ryby položte plátky citrónu.
  6. Rybu zabalte do alobalu.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 190 ° C asi 30 až 35 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba pečená v alobalu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat