Prostreno.cz

Míchaný vepřový guláš

Vepřový guláš s ledvinkami a játry.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 449 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g vepřové plece
  • 150 g vepřových ledvinek
  • 150 g vepřových jater
  • 2 lžíce sádla
  • 4 ks cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 500 ml vody
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 špetka mletého zázvoru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce instantní jíšky
  • 50-80 g čerstvého křenu

Postup přípravy

  1. Na sádle nechte zesklovatět 2 nakrájené cibule, přidejte mletou papriku, vložte na kostky nakrájené vepřové maso, orestujte, zalijte vodou, přidejte sůl, pepř, zázvor, kmín a utřený česnek, promíchejte a přikryté duste do poloměkka.
  2. Když je maso poloměkké, přidejte na hranolky nakrájené ledvinky a játra, podlijeme znovu vodou a duste do změknutí. Ke konci dušení vmíchejte k masu jíšku a posypte majoránkou.
  3. Podávejte s cibulí nakrájenou na kostičky a s nastrouhaným křenem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Míchaný vepřový guláš

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat