Prostreno.cz

Králík s provensálským kořením

Králík na zelenině s provensálským kořením.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 951 kJ / 227 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy35g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Polovinu slaniny nakrájejte na klínky a stroužky česneku na poloviny.
  2. Králíka prošpikujte slaninou a česnekem.
  3. Vložte ho do pekáčku s drobně nakrájenou zbylou slaninou a posypte provensálským kořením.
  4. Přidejte oloupanou nakrájenou cibuli, bobkový list, králíka podlijte troškou vody nebo zeleninovým bujonem, zakryjte poklicí a pečte zvolna asi 45 minut.
  5. Pak přidejte očištěný nakrájený celer, mrkev a odkryté dopečte dozlatova (asi půl hodiny). Podle potřeby podlévejte šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s provensálským kořením

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat