Prostreno.cz

Pečený paprikáš

Guláš chutná nejlépe přímo z hrnce. Postavte ho proto doprostřed stolu, připravte lžíce, plátky bagety a zakysanou smetanu a nechte každého, ať si nabírá.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 3h a 5min

    20min příprava

    2h a 45min vaření

  • 659 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy18g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g hovězího zadního masa
  • 3-4 lžíce hladké mouky - hodně osolené a opepřené
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g hnědých žampionů, či hříbků - přepůlených
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce pálivé papriky
  • 2 lžičky kmínu
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1/2 svazku hladkolisté petrželky
  • K podávání
  • 2-4 ks bagety
  • 1 kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce.
  3. V hrnci rozpalte olej a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout, maso vyndejte, do hrnce vsypte na lupínky rozdělenou cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova.
  4. Přidejte rozmačkaný česnek, mletou papriku, kmín, houby, na kostičky nakrájenou papriku a opékejte 2 minuty.
  5. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar, přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou.
  6. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou.
  7. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený paprikáš

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat