Prostreno.cz

Kuřecí maso s hroznovým vínem

Kuřecí kousky s hroznovým vínem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 350 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g kuřecího masa - nejlépe vykostěná stehna
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 kostka kuřecího bujónu
  • 500 ml vody
  • 300 g červeného hroznového vína

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky, cibuli nakrájejte najemno.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a olej, přidejte cibuli, maso, posypte kořením a za stálého míchání restujte 5 minut.
  3. V teplé vodě rozmíchejte bujónovou kostku a maso zalijte. Duste přikryté 30 minut.
  4. K masu přidejte kuličky hroznového vína a duste 10 minut.
  5. Pokud chcete mít omáčku hustější, přidejte trochu hladké mouky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s hroznovým vínem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat