Prostreno.cz

Čedarová polévka

Polévka z pravého čedaru.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 539 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 80 g celeru
  • 150 g žampiónů
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky suché hořčice
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 250 g strouhaného sýru čedar
  • Na posypání
  • 100 g na nudličky nakrájeného sýru čedar

Postup přípravy

  1. Na másle orestujte jemně nasekaný česnek, nakrájenou cibuli a nakrájený celer.
  2. Přidejte nakrájené houby a restujte 3 minuty.
  3. V kuřecím vývaru rozmíchejte škrobovou moučku a přidejte za stálého míchání k houbám.
  4. Přidejte hořčici, worcestrovou omáčku a vařte 15 minut.
  5. Do polévky přidejte nastrouhaný sýr a míchejte, až se sýr rozpustí.
  6. Podávejte ozdobené nudličkami sýra.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,38g
  • Sacharidy:

    167,58g
    • Cukry:

      11,46g
  • Tuky:

    158,11g
  • Vláknina:

    8,72g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
364 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ

Pórková polévka

(13 hlasů)
45min
398 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

verrca
13.05.2016
moniika
04.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čedarová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat