Prostreno.cz

Candát se zelím s Cranberries a opečenými bramborami

Zdravé rybí maso s dušeným zelím.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 697 kJ / 166 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy19g
tuky7g

Ingredience na

  • 750 g filetů z candáta s kůží
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • K podávání
  • 750 g brambor - druh, který se nerozvaří
  • 4 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • Na přílohu
  • 1 ks cibule
  • 1 ks pórku
  • 2 lžíce oleje
  • 4 ks hřebíčku
  • 2 kuličky jalovce
  • 500 g kysaného zelí
  • 50 ml bílého vína
  • 100 g sušených brusinek
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého cayenského pepře

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nasekejte na kostičky.
  2. Pórek očistěte, operte a nakrájejte na kolečka.
  3. V hrnci rozehřejte olej a poduste v něm krátce cibuli s pórkem, přidejte hřebíček, jalovec, brusinky a zelí, zalijte vínem. Duste pod pokličkou 30 minut doměkka. Na závěr ochuťte solí a cayenským pepřem.
  4. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  5. Olej rozehřejte ve velké teflonové pánvi a brambory v ní opékejte 20 – 25 minut, občas pánví zatřeste, aby se brambory obrátily. Na závěr ochuťte solí.
  6. Candáta nakrájejte na 4 porce, olej rozehřejte v pánvi a candáta na něm opékejte nejprve kůží dolů 3 – 4 minuty, obraťte a pokračujte další 1 – 2 minuty, okořeňte solí a pepřem.
  7. Candáta podávejte na zelí s opékanými bramborami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát se zelím s Cranberries a opečenými bramborami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat