Prostreno.cz

Okurkový salát s hovězím masem

Salát z okurek, rajčat a hovězí svíčkové.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 2h a 25min

    2h a 15min příprava

    10min vaření

  • 737 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 80 ml řeckého dresinku
  • 3 ks rajčat - každé nakrájené na 8 klínků
  • 1-2 ks salátové okurky
  • 1 šálek oliv - vypeckovaných,překrojených na polovinu
  • 150 g strouhaného sýra feta
  • Na marinádu
  • 60 ml řepkového oleje
  • 1 lžíce koření čubrica

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na širší proužky a vložte do oleje promíchaného s kořením čubrica. Přikryjte a nechte v lednici 30 minut až 2 hodiny.
  2. Maso vyjměte z marinády, a na grilovací pánvi, nebo pánvi s nepřilnavým dnem maso postupně smažte 1 až 2 minuty.
  3. Nakrájená rajčata, nakrájené okurky a olivy přelijte řeckým dresinkem a lehce promíchejte, přidejte hovězí maso, posypte sýrem a podávejte.

TIP:

K marinování můžete použít i jinou směs koření.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,96g
  • Sacharidy:

    33,86g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    205,31g
  • Vláknina:

    5,10g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Zeleninový salát s balkánským sýrem

(29 hlasů)
15min
299 kJ

Salát z cuket a žampionů

(27 hlasů)
3h a 25min
533 kJ

Pestrý zeleninový salát

(29 hlasů)
30min
489 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Okurkový salát s hovězím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat