Prostreno.cz

Panenka na rozmarýnu

Vepřová panenka pečená s kořením a zeleninou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 538 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 750 g vepřové panenky
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 500 g červených brambor
  • 200 g baby karotky
  • 1 ks červené cibule
  • 6 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Tymián, papriku, rozmarýn a sůl promíchejte v malé misce.
  3. Oloupané, nakrájené brambory, nakrájenou cibuli a nakrájenou mrkev dejte do mísy, přidejte olej a 1 polévkovou lžíci směsi koření, dobře promíchejte.
  4. Zeleninu dejte do zapékací misky a pečte 15 minut za občasného zamíchání.
  5. Do vepřového masa vetřete 2 lžíce oleje a rovnoměrně vetřete zbývající směs koření.
  6. Zeleninu v misce přesuňte k jedné straně mísy a do mísy vložte maso.
  7. Pečte 20 - 30 minut, podle velikosti masa.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,40g
  • Sacharidy:

    176,70g
    • Cukry:

      15,53g
  • Tuky:

    132,71g
  • Vláknina:

    94,00g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné vepřové se švestkami na víně

(15 hlasů)
1h a 15min
833 kJ

Vepřové v kiwi omáčce

(12 hlasů)
45min
688 kJ

Pečený bůček se zeleninou

(9 hlasů)
35min
434 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Panenka na rozmarýnu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat