Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Srnčí ragú s houbami

Mikeš
7hlasů
Hodnotit

1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

342 kJ

energetická hodnota na 100g

345 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky8g sacharidy6g bílkoviny

Zvěřina v kombinaci s brusinkami získá skvělou chuť.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg srnčí nebo jelení kýty
  • 1 lžička kuliček jalovce
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 5 ks šalotek
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g mrkve
  • 3-4 lžíce másla
  • 340 g čerstvých Cranberries - amerických brusinek
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 250 ml tmavého piva
  • 750 ml Cranberry nektaru
  • 250 g hub - např. lišek
  • 1 svazek pažitky

Postup přípravy

  • Kýtu nakrájejte na kostky velké 2 – 3 cm.
  • Jalovec i fenykl nasekejte nahrubo nebo rozdrťte v hmoždíři.
  • Maso smíchejte s kořením a lžící oleje.
  • Šalotky, česnek a mrkev oloupejte a nasekejte na kostičky.
  • Maso opékejte zprudka na zbylém oleji 2 – 3 minuty, přidejte lžíci másla a nechte zpěnit, přidejte zeleninu nakrájenou na kostičky a brusinky, lehce osolte, opepřete a posypte hnědým cukrem.
  • Krátce opečte a poté zastříkněte pivem,tekutinu zredukujte a znovu zastříkněte pivem, opakujte, dokud nespotřebujete všechno pivo (trvá to asi 20 – 25 minut).
  • Ragú podlijte Cranberry nektarem a duste doměkka 45 minut. V závěru by měla být tekutina hustá. Pokud je omáčka ještě řídká, povařte pár minut bez pokličky. Mezitím očistěte houby. Pažitku nakrájejte na krátké kousky.
  • Houby opečte na troše másla asi 3 minuty a často je přitom míchejte. Posypte pažitkou. Zbylé máslo vmíchejte k ragú, ochuťte a podávejte s houbami.
TIP:

Jako příloha se hodí polentové noky: 500 ml mléka přiveďte k varu se 120 g másla, 1/2 lžičky soli a trochou muškátového oříšku. Za stálého míchání vmíchejte 175 g jemné kukuřičné krupice. Teplotu snižte a za stálého míchání vařte, dokud se směs nezačne dobře oddělovat ode dna. Dejte do misky. Vmíchejte postupně 2 vejce, dokud se směs nespojí. Nechte vychladnout za občasného promíchání. Pomocí lžíce vykrajujte ze směsi nočky a vhazujte je do právě odstavené osolené vroucí vody. Nočky ve vodě ponechte 10 minut a sceďte. Podávejte sypané opraženou strouhankou.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

7 hlasů
1h a 50min 570 kJ 199 Kč
Marinované srnčí maso

Marinované srnčí maso

10 hlasů
60min 529 kJ 345 Kč
Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš

18 hlasů
1h a 50min 841 kJ 211 Kč
Kančí steaky

Kančí steaky

11 hlasů
1h a 35min 450 kJ 355 Kč
Zajíc na divoko

Zajíc na divoko

7 hlasů
2h a 0min 457 kJ 220 Kč
Pečený bažant

Pečený bažant

13 hlasů
2h a 30min 227 kJ 260 Kč

Články nejen o vaření