Prostreno.cz

Telecí roláda s náplní

Plněná roláda z telecího masa.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 692 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • 1/2 svazku bazalky - nebo petrželky
  • 60 g sušených Cranberries
  • 50 g vlašských ořechů
  • 40 g změklého másla
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 8 ks malých telecích řízků - z hřbetu (á 70 g)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 100 ml portského vína - nebo jiného červeného vína
  • 200 ml telecího vývaru
  • 1 lžíce studených kostek másla

Postup přípravy

  1. Bazalku operte, osušte a lístky otrhejte.
  2. Bazalku, Cranberries a ořechy nasekejte (např. v sekáčku na cibuli), bazalkovo-brusinkovou směs ochuťte solí a pepřem a v malé misce utřete se změklým máslem.
  3. Řízky osušte papírovou utěrkou a rozložte vedle sebe, lehce posolte, opepřete a potřete Cranberry máslem, řízky srolujte a spíchněte párátkem nebo jehlou na rolády, znovu zlehka dochuťte solí a pepřem.
  4. V pánvi rozpusťte máslo s olejem a rolády v pánvi dozlatova opékejte ze všech stran při mírné teplotě, přitom rolády polévejte tukem z pánve, opékejte 10 - 15 minut.
  5. Dvě až tři minuty před koncem opékání zvyšte teplotu na nejvyšší možný stupeň, do pánve přilijte portské a nechte krátce povařit.
  6. Rolády vyjměte z pánve a nechte odpočívat na talíři.
  7. Během této doby znovu přiveďte portské v pánvi téměř k varu, přilijte telecí vývar a nechte tekutinu zredukovat na polovinu, omáčku ochuťte solí a pepřem, studené máslo našlehejte metličkou a podávejte k roládě.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí roláda s náplní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat