Prostreno.cz

Bůček pečený na šalvěji

Pomalu pečený bůček.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 3h a 55min

    10min příprava

    3h a 45min vaření

  • 1835 kJ / 438 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy1g
tuky45g

Ingredience na

  • 2 palice česneku - stroužky oddělené
  • 2 kg bůčku s kostí AQ - nařezaná kůže
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 lžíce hrubé mořské soli
  • 1 svazek šalvěje - velký svazek

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku.
  3. Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl, pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte tři hodiny.
  4. Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30 – 45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bůček pečený na šalvěji

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat