Prostreno.cz

Dýňové ragú

Ragů z dýně, hub a brusinek.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 423 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Vývar spolu s Cranberries přiveďte při mírné teplotě k varu.
  2. Dýni oloupejte (druh hokaido není třeba loupat, protože slupka změkne), odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na 2 cm velké kostky.
  3. Lžíci slunečnicového oleje rozehřejte v pánvi, dýňové kostky opékejte 5 minut, okořeňte solí a pepřem a posypte cukrem.
  4. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přidejte badyán, nové koření (viz tip), vývar s Cranberries a vařte na mírném plameni doměkka 10 minut. Sejměte z plotýnky.
  5. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 1 cm široké kousky.
  6. Očistěte i houby a omyjte, jen pokud to je nezbytně nutné, podle velikosti je rozčtvrťte nebo nakrájejte na silné plátky.
  7. Koriandr operte, osušte a nasekejte.
  8. Zbylý olej rozehřejte v pánvi, přidejte houby i cibulku a zprudka opékejte 2-3 minuty, přidejte dýňové ragú, nechte probublat 5 minut a ochuťte solí.
  9. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a koriandrem.

TIP:

Pokud při přípravě ragú vložíte větší koření jako badyán a nové koření do čajového filtru či uzavíratelného sítka na louhování, můžete pak koření snáze odstranit.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňové ragú

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat