Prostreno.cz

Dýňové ragú

Ragů z dýně, hub a brusinek.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 423 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky4g

Ingredience na

  • 250 ml vývaru
  • 60 g sušených Cranberries
  • 1 kg dýně - muškátové nebo hokaido
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 ks hvězdiček badyánu
  • 1/2 lžičky kuliček nového koření
  • 3-4 ks jarní cibulky
  • 250 g hub
  • 1 svazek koriandru
  • 4 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Vývar spolu s Cranberries přiveďte při mírné teplotě k varu.
  2. Dýni oloupejte (druh hokaido není třeba loupat, protože slupka změkne), odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na 2 cm velké kostky.
  3. Lžíci slunečnicového oleje rozehřejte v pánvi, dýňové kostky opékejte 5 minut, okořeňte solí a pepřem a posypte cukrem.
  4. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přidejte badyán, nové koření (viz tip), vývar s Cranberries a vařte na mírném plameni doměkka 10 minut. Sejměte z plotýnky.
  5. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 1 cm široké kousky.
  6. Očistěte i houby a omyjte, jen pokud to je nezbytně nutné, podle velikosti je rozčtvrťte nebo nakrájejte na silné plátky.
  7. Koriandr operte, osušte a nasekejte.
  8. Zbylý olej rozehřejte v pánvi, přidejte houby i cibulku a zprudka opékejte 2-3 minuty, přidejte dýňové ragú, nechte probublat 5 minut a ochuťte solí.
  9. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a koriandrem.

TIP:

Pokud při přípravě ragú vložíte větší koření jako badyán a nové koření do čajového filtru či uzavíratelného sítka na louhování, můžete pak koření snáze odstranit.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňové ragú

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat