Prostreno.cz

Fazolový guláš

Skvěle chutná jen tak s chlebem jako hlavní chod.

Ohodnotit
(35 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 305 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 300 g červených fazolí
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička pálivé mleté papriky - v případě, že nepoužijete ostrou klobásu
  • 200 g klobásy - pro pány klidně ostřejší
  • 1 konzerva malého rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kostka vývaru
  • 1a 1/2 l vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce sádla
  • 2 ks brambory - nakrájené

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte a na sádle ji zpěňte. Přidejte nakrájenou klobásu a lehce osmažte. Pak přidejte mletou sladkou papriku, pokud nemáte pálivou klobásu, přidejte i pálivou papriku, lehce osmažte, přidejte namočené fazole, dolijte vodou a přidejte bujónovou kostku.
  2. Vařte tak dlouho, aby fazole byly na zkus měkké a pak přidejte rajčatový protlak a na kostičky nakrájené brambory, které vařte rovněž do změknutí. Potom zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě. Dochuťte solí, přidejte prolisovaný česnek a ještě prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolový guláš

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat