Fazolový guláš
Skvěle chutná jen tak s chlebem jako hlavní chod.
-
1h a 10min
20min příprava
50min vaření
-
305 kJ / 73 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky2g
Ingredience na
- 300 g
červených fazolí
- 3 lžíce
hladké mouky
- 1 ks
cibule
- 1 lžíce
mleté sladké papriky
- 1 lžička
pálivé mleté papriky
- v případě, že nepoužijete ostrou klobásu
- 200 g
klobásy
- pro pány klidně ostřejší
- 1 konzerva
malého rajčatového protlaku
- 2 stroužky
česneku
- 1 kostka
vývaru
- 1a 1/2 l
vody
- 2 lžičky
soli
- 2 lžíce
sádla
- 2 ks
brambory
- nakrájené
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte a na sádle ji zpěňte. Přidejte nakrájenou klobásu a lehce osmažte. Pak přidejte mletou sladkou papriku, pokud nemáte pálivou klobásu, přidejte i pálivou papriku, lehce osmažte, přidejte namočené fazole, dolijte vodou a přidejte bujónovou kostku.
- Vařte tak dlouho, aby fazole byly na zkus měkké a pak přidejte rajčatový protlak a na kostičky
nakrájené brambory, které vařte rovněž do změknutí. Potom zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě. Dochuťte solí, přidejte prolisovaný česnek a ještě prohřejte.