Prostreno.cz

Znojemská s rýží

česká klasika
Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 2h a 5min

    15min příprava

    1h a 50min vaření

  • 673 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy19g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 600 g hovězích zadních plátků AQ
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 6 ks sterilovaných okurek
  • 2 ks párky
  • 2 ks vejce - vařená natvrdo
  • K podávání
  • 4 porce vařené rýže

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmahněte na oleji.
  2. Hovězí plátky mírně naklepejte, po stranách nařízněte, aby se nekroutily, a z obou stran hodně osolte a opepřete,postupně je dávejte do hrnce a nechte maso zatáhnout.
  3. Mírně podlijte vodou, přidejte jednu lžíci hořčice, přiklopte a duste hodinu a půl doměkka.
  4. Poté přidejte polovinu okurek pokrájených na kolečka, kolečka párků a druhou lžíci hořčice. Čtvrt hodiny duste a poté vsypte nakrájená vařená vejce a zbývající okurky.
  5. Chvilku povařte a podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,30g
  • Sacharidy:

    110,26g
    • Cukry:

      5,20g
  • Tuky:

    142,55g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Znojemská s rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat